FEDERATA SHQIPTARE E NOTITPROMOVO kulturen e notit

https://fshn.org.al/wp-content/uploads/2017/10/history_inner_14.jpg

SHKARKO KALENDARIN

Shkarko kalendarin sportiv ndër vite për t’u njohur me datat e zhvillimit të aktiviteteve kombëtare dhe ndërkombëtare të notit.

https://fshn.org.al/wp-content/uploads/2019/01/swimm.jpg

SHKARKO REKORDET

Njihuni me rekordet kombëtare në kategorinë 25 dhe 50 m.

https://fshn.org.al/wp-content/uploads/2019/01/photo3.jpg

LLOGARITESI I PIKEVE

Pikët e llogaritura nëpërmjet Fina Points Calculator lejojnë krahasimin e rezultateve midis eventeve të ndryshme.

https://fshn.org.al/wp-content/uploads/2019/01/evente.jpg

LIDHJE TE NDRYSHME

Nëpërmjet këtij seksioni mund të njiheni më shumë me disa federata ndërkombëtare të notit duke vizituar faqet e tyre zyrtare .

LAJMET E FUNDITTE REJA NGA FSHN

FINA Swimming Clinic for Coaches20Dec
FINA Swimming Clinic for Coaches
FINA Swimming Clinic for Coaches (on site) – Tirana, Albania (ALB) from 19th to 21st Decembe Mr Jay Benner lecturer of the clinic
Lista e substancave të ndaluar 202330Oct
Lista e substancave të ndaluar 2023
Lista e substancave të ndaluara 2023: Shkarkoni listën
Lista e substancave të ndaluar të WADA-s 202204Jan
Lista e substancave të ndaluar të WADA-s 2022
Lista e substancave të ndaluar të WADA-s 2022: Lista e ndaluar e wada 2022.pdf 2022 list final english.pdf

FIGURA TE NOTITPROFILE DHE INTERVISTA

Spiro Koço06Nov
Spiro Koço
Spiroja kishte një kontribut të jashtëzakonshëm në vitet e arta të notin të Sarandës. Fitoi shumë medalje dhe tituj kampionë. Ndjej trishtim kur flas e shkruaj për Spiron, ai nuk jeton më tani, por la pas mundin, djersën dhe sakrificat e tij që noti në Sarande dhe në Shqipëri të eci shumë.
Jani Hondro – Simbol i notit modern Shqiptar05Nov
Jani Hondro – Simbol i notit modern Shqiptar
Jani Hondro vitin e kaluar mbushi 10 vjet që është ndarë nga jeta e tij. Shumë specialist e trajner e kanë quajtur atë ndër më të mirin e kohërave ne not. Të shkruash për Janin natyrisht nuk është e lehtë
Arian Fetishaj a Swimbiz: dura lontani dall’acqua, ma il nuoto non si dimentica mai08Jun
Arian Fetishaj a Swimbiz: dura lontani dall’acqua, ma il nuoto non si dimentica mai
Klikoni linkun e meposhtem per te ndjekur intervisten: https://www.swimbiz.it/portal/audio-arian-fetishaj-a-swimbiz-dura-lontani-dallacqua-ma-il-nuoto-non-si-dimentica-mai/
Agim Çiraku, një notar që e njeh notin02Nov
Agim Çiraku, një notar që e njeh notin
Presidenti i sapozgjedhur në krye të Federatës Shqiptare të Notit, edhe një ditë pas votimeve të komunitetit, ka deklaruar se jo vetëm do të jetë i të gjithëve, por dhe do të kërkojë më shumë rritje cilësore të këtij sporti në të gjitha drejtimet.

HISTORIRRETH FEDERATES

Si nisën zyrtarisht garat e notit në Shqipëri

Noti duket se është sporti që ka fillesat në fundin e dekadës së tretë të shekullit të kaluar, pikërisht në qytetin e Durrësit dhe kjo jo krejt pa shkak. Në fakt gara e notit mes djemve të qytetit njihen edhe shumë më para, kjo për faktin e thjeshtë se Durrësi ishte qyteti i ndërtuar në breg të detit, parametra të cilat i ka ruajtur mjaft mirë edhe sot, madje duhet pranuar fakti se falë edhe ndërtimeve të kohëve të fundit Durrësi padyshim që ka shtuar kontaktin fizik me detin.

Gara e parë e zhvilluar në qytetin e Durrësit që njihet edhe si gara e parë zyrtare të paktën deri tani është ajo e zhvilluar në vitin 1929, garë e cila mund të quhet si e parë për shkak të karakterit sportiv që mori ndërsa zhvillohej në qytetin e Durrësit.

https://fshn.org.al/wp-content/uploads/2017/11/inner-vertical.jpg

NGA BOTALAJMET E FUNDIT

Lista e substancave të ndaluar 202330Oct
Lista e substancave të ndaluar 2023
Lista e substancave të ndaluara 2023: Shkarkoni listën
Lista e substancave të ndaluar të WADA-s 202204Jan
Lista e substancave të ndaluar të WADA-s 2022
Lista e substancave të ndaluar të WADA-s 2022: Lista e ndaluar e wada 2022.pdf 2022 list final english.pdf
Substanca të Ndaluara (2022)14Nov
Substanca të Ndaluara (2022)
FINA publikon listën me substanca dhe metoda të ndaluara. Kjo listë, e cila është e publikuar në gjuhën angleze dhe frëge, hyn në fuqi menjëherë. Për më shumë detaje dhe informacione rreth listës së substancanve të ndaluara nga autoritetet përkatëse shkarkoni dokumentin më poshtë: Prohibited List Memo to ALL FINA NFs 2022
Substanca te Ndaluara (2019)18Jan
Substanca te Ndaluara (2019)
Çdo substancë farmakologjike e cila nuk është adresuar nga asnjë prej seksioneve të mëvonshme të Listës dhe pa miratim aktual nga ndonjë autoritet rregullator qeveritar për përdorim terapeutik njerëzor është i ndaluar në çdo kohë.

DESHIRONI T'I BASHKOHENI FEDERATES?

FEDERATA E NOTIT

Ne jemi struktura më e lartë e organizimit të klubeve të
notit në Shqipëri.

REGJISTROHU TANI

Informohuni me lajmet tona me te fundit